Korte Keten in Diest

Bintjes, de veelzijdige aardappel

Smaak

Bintjes zijn vrij bloemig en hebben een volle smaak. Het is heel veelzijdige aardappel en kan je gebruiken voor alle soorten gerechten. Koken, frituren, puree maken en poffen in de oven. Of maak er eens een lekkere aardappelschotel uit de oven van! Het Bintje kan het allemaal.


Bewaren

Het Bintje bewaard goed in een temperatuur van 8-12°C gedurende 1 tot 3 weken. In een plastic zak kunnen aardappelen niet ademen. Je legt ze liefst op een donkere en goed geventileerde plek.


Seizoen

Vanaf half augustus worden Bintjes geoogst. Daarna worden ze bewaard in de beste omstandigheden in de bewaarloods voor aardappelen van de gebroeders Raeymaekers. 


Geschiedenis

Het verhaal van het ons Bintje begint in Friesland, 1905. Een Friese onderwijzer kweekt een kruising tussen twee andere aardappelen. In 1910 komt de kruising van het ras in de handel.