Halverwege de jaren '60 worden de eerste stappen genomen in de witloofteelt in België. Daarom kunnen ze zeker niet ontbreken in de automaten van KOKED.
Om de witloof in de beste omstandigheden te telen werd in 1972 de witloofschuur gebouwd om minder afhankelijk te worden van de weeromstandigheden. In '89 bouwden Bart en zijn team de koelruimtes. Hierdoor kunnen ze het jaar rond witloof produceren.
In 2000 zetten Bart en zijn team de grote stap om 'chiconnettes' te gaan telen, een kleine witloof boordevol smaak. In 2001 liggen dan de eerste chiconettes in de Delhaize supermarkten.
De kleine kropjes, 'chiconnettes' genaamd, worden in 2003 verkozen tot 'baanbreker' op de beurs 'Horeca Expo' te Gent. En er volgden nog meer beurzen: Kokerello, Horeca Life, Maastricht, Amsterdam,... Een kleine groente met bergen ambitie dus, die miniwitloof.
Sinds 2004 kan je de chiconnettes van Bruyninckx vinden op hun huidige locatie in Messelbroek.
Meer info vind je hier.
Contact
Chiconette Bruyninckx
Schuttersveldstraat 7
3272 Scherpenheuvel-Zichem
GSM
0475 84 27 59
bart@miniwitloof.be
Website