Korte Keten in Diest

Onze winkel is open van maandag tot zaterdag

9u tot 18u

BIO Fruitbedrijf Toetenel

Zin in een biologisch stukje fruit? Dan ben je bij BIO fruitbedrijf Toetenel aan het juiste adres. In het assortiment kan je appelen, peren en appelsap vinden. Die laatste zijn gemaakt van hun eigen BIO fruit. Al deze producten kan je terugvinden in de KoKed-automaat aan Den Amer of in hun winkel in Webbekom. 


Belgisch en biologisch

Bert Toetenel runt, samen met zijn ouders en broer Hans, een biologisch hardfruitbedrijf in Webbekom, een deelgemeente van Diest. Bij de oprichting van het bedrijf eind jaren '80 lag de focus nog voornamelijk op aardbeien, nadien werd er uitgebreid metappel- en perenteelt. In 2013 stapte Bert mee in de zaak en amper drie jaar later ging hij al de uitdaging aan om over te schakelen naar biologische teelt.


Bio, een bewuste keuze

"Die overstap naar bio maak je niet zomaar", vertelt Bert. "Naast het pure teelttechnische verhaal, komt er ook een mentaliteitsverandering en een compleet andere aanpak bij kijken. Je moet echtvoor de volle 100 % achter het biogebeurenstaan en je bewust zijn van de uitdagingen. Het is dus echt een weloverwogen keuze." Bert ging bij de omschakeling naar bio dan ook niet over één nacht ijs: hij liet zich vooraf goed informeren, volgde een cursus en ging ook verschillende keren bij collega-biofruittelers langs. Ondertussen mag hij zich een 100 % biologische teler noemen.

Bron: Bioplanet

Contact

Fruitbedrijf Toetenel

Papenbroekstraat 332, 3290 Webbekom

Telefoon

013 31 42 61

GSM

0474 64 17 74