Korte Keten in Diest

Korte Keten


Jan heeft twee grote passies: zorgen voor zijn dieren en het bereiden van heerlijke vleesgerechten. Na een opleiding tot slager van drie jaar; enter Hoeveslagerij Kelberg.  Jan en Veerle streven naar een plaats waar er rechtstreeks contact is tussen producent en consument en waarbij de koper weet wat hij eet. Dat is op en top korte keten!


Je kan online je vlees bestellen bij Hoevevlees Kelberg. Meer info vind je hier.

Hoevevlees Kelberg

Je voelt je meteen welkom bij Hoevevlees Kelberg. De passie voor de landbouw werd langs beide kanten met de paplepel ingegeven. Jan en Veerle runnen hun boerderij in Schafffen met hart en ziel. Dat proef je in het varkensvlees.


Akkerbouw en Vleesvarkens


We kiezen bewust voor Belgische biggen om zoveel mogelijk stress tijdens het vervoer te vermijden. De biggen zijn een kruising van Danbred-zeugen en German Pietrain-beren. Deze kruising staat garant voor een stukje mager vlees afkomstig van sterke, stressongevoelige en sociale dieren. Wanneer de varkens slachtrijp zijn, halen wij zelf een aantal varkens terug van het slachthuis ter versnijding. Zo zijn we er zeker van dat we onze varkens leveren aan onze klanten.


Daarnaast doen we aan akkerlandbouw. We telen maïs, suikerbieten, granen en koolzaad. Onze maïs en granen worden bij lokale handelaars geleverd. De suikerbieten gaan na het rooien, hoe kan het anders, naar de Tiense Suikerrafinaderij. Samen met VLM leggen we bloemenranden en graskanten aan rond onze akkers. Van deze graskanten worden kleine hooibalen gemaakt die we gebruiken als verrijkingsmateriaal bij de varkens.


Nog geen idee wat je vanavond zal eten? Probeer het varkensvlees van de korte keten in Diest eens!

Contact

Varkenshandel Nackaerts

Stappersestraat 31, 3290 Schaffen

Telefoon

0473 35 19 70

Email

nackaerts.jan@telenet.be